Hovedside » Institusjoner » Skien - Ibsens fødeby

Skien - Ibsens fødeby

Henrik Ibsen ble født i Skien den 20. mars 1828. Først bodde familien i Stockmanngården ved torget i byen og deretter i Altenburggården litt lenger opp i byen. I 1834 flyttet familien ut på landet. Da var Henrik sju år. Han bodde i byen til han var 15 år gammel. Skien har et bredt mangfold av aktiviteter og satsninger med utspring i sitt berømte bysbarns liv og verk.

Ibsenprisen
Gjennom Ibsenprisen vil Skien kommune stimulere til produksjon av ny norsk dramatikk. Ibsenprisen er Skien kommunes pris og landets eneste dramatikerpris. Den ble delt ut første gang i 1986 og er på 150 000 kroner og en statuett av Nina Sundbye. Ibsenprisen deles ut til en norsk dramatiker som har fått oppført et nytt verk for barn eller voksne ved et profesjonelt teater det siste året, eller for et samlet dramatisk forfatterskap. En egen jury står for utvelgelsen av prisvinneren. Manus som er vurdert til Ibsenprisen er samlet på Skien bibliotek. Se www.ibsenawards.com/ia.

Ibsen Awards
Se informasjon om de internasjonale Ibsen-stipendiene og Skien internasjonale Ibsen-konferanse her:
International Ibsen Scholarships
Skien International Ibsen Conference.

StøpeSkien
Les om StøpeSkien her: StøpeSkien.

Teater Ibsen
Teater Ibsen er regionteater for Telemark og Vestfold. Teatrets nettsider: Teater Ibsen

Henrik Ibsen Museum
Henrik Ibsen Museum i Skien er i barndomshjemmet – gården Venstøp - der Henrik bodde fra han var 7 til han var 15. Venstøp ble gitt som gave til Telemark Museum fra familien Løvenskiold og ble åpnet som museum i 1958. Henrik Ibsen Museum på Venstøp er ett av tre Ibsen-museer i Norge. På Venstøp blir du kjent med Ibsens barndomstid (1835-1844).
Museets nettsider: www.telemarkmuseum.no/museum/henrik-ibsen-museum.