Hovedside » Institusjoner » Ibsen-festivaler og -konferanser i Norge og i utlandet

Ibsen-festivaler og -konferanser i Norge og i utlandet

Ibsens betydning for kultur- og åndsliv gjenspeiles i de mange festivaler og konferanser som arrangeres med utgangspunkt i hans liv og verk. Nedenfor gis det beskrivelser av Ibsen-festivaler og -konferanser som arrangeres på regulær basis.

Nationaltheatrets Ibsen-festival

Nationaltheatret i Oslo er den teaterscene i verden som i årenes løp har vist suverent flest Ibsen-oppsetninger. Og annethvert år i månedsskiftet august - september arrangerer teatret en internasjonal teaterfestival viet Ibsens scenekunst. Neste festival går av stabelen i 24. august- 16. september 2006 og vil i anledning Ibsen-året bli større enn noensinne.

De internasjonale Ibsen-konferansene

Siden 1965 har det med ujevne mellomrom vært arrangert internasjonale forskerkonferanser ulike steder i verden med fokus på Henrik Ibsens liv og verk. Den tolvte i rekken ble arrangert ved Fudan University i Shanghai i juni 2009. Neste konferanse planlegges arrangert ved Universitetet i Tromsø i 2012.

Ibsen- og Hamsun-dagene

Ibsen- og Hamsun-dagene (tidligere Ibseniana) er et samarbeid mellom Ibsenhuset og Grimstad Bymuseum, Ibseniana og Hamsun-selskapet. Arrangementet har vært avholdt i en årrekke og tar utgangspunkt i de to diktergigantenes Grimstad-tilknytning. En hovedattraksjon er fremføringen av Terje Vigen på Hesnesøyene.

Per Gynt-stemnet

Per Gynt-stemnet er en kulturfestival på Vinstra i Gudbrandsdalen som arrangeres av Peer Gynt Arrangement i august hvert år. Festivalens hovedattraksjonen er oppsetningen av Peer Gynt med Griegs musikk ved Gålåvatnet.