Hovedside » Arkiv » Nyhetsarkiv

Nyheter 2001 og 2002

Didactica Ibseniana III

StøpeSkien i Skien kommune arrangerte konferansen Didactica Ibseniana III i Skien 18. - 21. mars 2003.

A Doll´s House across the world

Nora har forlatt mann og barn over hele verden i snart 125 år. Ingenting tyder på at "Et dukkehjem" mister aktualitet. To teatertrupper i to forskjellige kontinenter og kulturer Aalborg Teater i Aalborg (Danmark) og Aarohan Theatre Group i Katmandu (Nepal) har etablert et unikt kulturutvekslingsprosjekt med utgangspunkt i Ibsens stykke.

Ibsen på aserbajdsjansk

Det er ingen nyhet at Ibsen er oversatt til et stort antall språk. Inntil nylig var han imidlertid ikke tilgjengelig på aserbajdsjansk.

Steinar Hansson leder planleggingen av Ibsen-året 2006

Nasjonalkomiteen for Ibsen-satsingen har ansatt Steinar Hansson som leder for planleggingen av Ibsen-året 2006. Komiteen har opprettet et sekretariat for Ibsen-året 2006 knyttet til Senter for Ibsen-studier ved Universitetet i Oslo. Hansson tiltrer som leder for sekretariatet 11. september 2002.

Ibsen-filmatiseringer under planlegging

Konjunkturoppsving for Ibsen-filmatiseringer frem mot Ibsen-året 2006? Etter alt å dømme, ja. Det er ti år siden forrige Ibsen-filmatisering, iranske Dariush Mehrjuis Sara (filmatisering av "Et dukkehjem") fra 1993. Nå planlegges i hvert fall tolv Ibsen-filmatiseringer, flere av dem med tanke på lansering i Ibsen-året 2006.

Et dukkehjem på Henie Onstad Kunstsenter

Henie Onstad Kunstsenter viser i perioden 5. september 2002 - 1. januar 2003 gruppeutstillingen "Et dukkehjem" som er kuratert av Selene Wendt.

Ibsenfestivalen 2002

Årets Ibsenfestival er i gang. Stikkordet for festivalen, som varer fra 29. august til 11. september, er "Ibsen møter Tsjekhov".

The Ibsen Factor

Henrik Ibsens verk lar seg også benytte i terapeutisk øyemed. The Ibsen Factor er et norsk filmproduksjonsselskap som lager digitale filmer med familieterapeutisk vinkling.

Den nasjonale Ibsenstafetten 2002

Ibsenstafetten har gått av stabelen for fjerde gang. Ski vidergående skole fra Akershus gikk av med seieren med sin parodiske versjon av Vildanden.

Ibsen som billedkunstner

Henrik Ibsen etterlot seg en mengde verker som billedkunstner: landskapsmalerier, karikaturtegninger, scene-, kostymeskisser med mere. Ibsen.net har i samarbeid med Erik Henning Edvardsen ved Ibsen-museet i Oslo laget en database over samtlige av disse verkene.
Gå til databasen.

Ibsen på film

Norsk filminstitutt og prosjekt ibsen.net har i samarbeid laget den første Ibsen-filmografi i nettversjon, basert på filminstituttets filmografi i tidligere papirversjoner. I alt 56 titler er registrert per april 2005.