Hovedside » Arkiv » Nyhetsarkiv

Nyheter 2003

Suzannah – Ibsens kvinne

Hun levde for å gjøre Henrik Ibsen berømt. Han var geniet, mens hun var karakteren, sier regissør Berit Nesheim, som har laget TV-film av Jon Fosses tekst om Henrik Ibsens ukjente kone. Stykket er et nyskrevet bestillingsverk for NRK Drama.

I Ibsens fotspor i Napoligulfen

Henrik Ibsen oppholdt seg i Italia over to lengre perioder i tidsrommet 1864 - 1885. Han skrev sine mest kjente og ypperste skuespill der, Peer Gynt, Et dukkehjem og Gengangere. Produsentene Arve Nordland og Yvonne Pettrém fra InterMedia har fulgt i Ibsens fotspor i Sør-Italia og produsert tre filmsnutter om hans diktning og opphold der. Se filmsnuttene.

Ibsen - Norges første miljøaktivist?

StøpeSkien presenter En folkefiende - et moderne vandreteater for vår tid. I 1882 skrev Ibsen En folkefiende. Stykket er så moderne at man skulle tro det var skrevet i dag, sier Vigdis Ystad, Norges Ibsen-ekspert. Premieren er 20. august kl. 21.00 i Bryggeparken i Skien. Sverre Anker Ousdal (bildet til venstre) er Dr. Stockmann. Regien er ved Stein Winge.

Ibsensenteret fyller 10 år

Senter for Ibsen-studier ved Universitetet i Oslo markerer sitt 10-årsjubileum 7. mai med seminar i Ibsen-museet og fest i Observatoriet, hvor bl.a. originalmusikken til Henrik Ibsens "Gildet paa Solhoug" (1856) blir nyfremført.

Storstilt, mobil Peer Gynt til 175-årsjubileet

Eventyret om Peer Gynt fortalt på 6 timer av 50 utøvere på tre svært utradisjonelle scener spredt over hele Grenland. Publikum fraktes fra spillested til spillested med buss og trakteres midtveis med et varmt måltid i Dårekisten Kafe hvor skuespillerne er serveringspersonale.

Ibsenjubileet 2003

20. mars 2003 er 175-årsdagen for Ibsens fødsel. Kulturlivet i Grenland slår i den anledning sine pjalter sammen og skaper likså godt et 100-dagers kulturrike: Peeropolis.