Hovedside » Arkiv » Nyhetsarkiv

Nyheter 2004

Prisbelønt 'Terje Vigen'

Kortfilmen "Terje Vigen" vant prisen for beste utenlandske kortfilm på New York International Independent Film Festival i Los Angeles i september. Filmen danner nå basis for en halvtimes novellefilm med tittelen VIGEN.

100 OG NÅ søker dramatikere

I anledning hundreårsmarkeringen av Ibsens død skal det i 2006 settes fokus på norsk samtidsdramatikk for scene gjennom en serie urpremierer.

Ny filmatisering av Hedda Gabler

Med Paul Willis' film "Hedda Gabler" er Ibsen for første gang på 11 år festet til filmlerretet. General Gablers datter, som hos Ibsen flytter inn i en villa i 'den vestlige delen av byen', bosetter seg her så langt vest i den vestlige verden det er mulig å komme, i staten Washington i det nordvestlige USA, og er blitt middelklassekvinne. Handlingen er lagt til nåtid og foregår i den avsidesliggende småbyen Wenatchee.

Satsing på StøpeSkien

Det er slått fast at StøpeSkien skal få midler til å ansette en prosjektmedarbeider i 2 år. Det er Telemark Fylkeskommune, Nasjonalkomiteen for Ibsensatsing og Skien kommune som sammen skal spleise på dette.

Amanda-nominerte “Suzannah” på Nationaltheatret

Hun hadde vel ikke trodd at hennes debut på Nationaltheatret skulle skje på denne måten, men fredag 27. august kl. 13 spiller Ane Dahl Torp Suzannah Ibsen på Hovedscenen. På storskjerm.

Ny leder for Ibsen-året

Den norske Ibsen-komiteen har utpekt Bentein Baardson som ny leder for planleggingen av Ibsen-året 2006, da det er hundre år siden dikterens død.

Kortfilm av Terje Vigen

Kortfilmen "Terje Vigen" ble nylig antatt til New York International Independent Film Festival. Kortfilmen er regissert og produsert av Kristin Hestnes og skal vises i Las Vegas (juli) og New York (november).

Ibsenfestivalen 2004

Nationaltheatrets 9. Ibsenfestival går av stabelen 26. august - 8. september 2004 og er den største siden 1996. Programmet teller tolv gjestespill fra Calcutta og Katmandu i øst, via Berlin, Hamburg og London til New York i vest, og fem egenproduksjoner. Seks av gjestespillene er oppsetninger av Et dukkehjem.

Tangodansende gjenganger

Fru Alvings avdøde mann, kammerherre Alving, står opp fra de døde og entrer scenen i form av argentineren Pablo Veron, en av verdens fremste tangodansere. Veron og den norske regissøren Per-Olav Sørensen har lagd sin helt egne versjon av Ibsens Gengangere under tittelen "TanGhost".

Mastergrad i Ibsen-studier

For første gang noensinne kan studenter fra hele verden melde seg opp til et toårig, høyeregrads fulltidsstudium av Ibsens verk. Senter for Ibsen-studier ved Universitetet i Oslo oppretter fra høsten 2004 et internasjonalt mastergradsprogram i Ibsen-studier.

Telemarks-Peer til Beijing

Lørdag 17. 4. setter Telemarks-Peer kursen mot Beijing med en 20 personers trupp.

Avspark-konferanse for Ibsen-året 2006

Nasjonalkomitéen for Ibsen-satsingen inviterer til Avspark-konferanse for Ibsen-året 2006. Året nærmer seg, og komitéen ønsker med utgangspunkt i tanker, ambisjoner, mål og strategier å invitere til dialog og samhandling for en best mulig satsing! Konferansen finner sted i Oslo 8. - 9. mars 2004.