Hovedside » Produksjoner » Ibsen i billedkunsten » Ibsen i tegnekunsten

Ibsen i tegnekunsten

Ibsen har med sine høyst særpregede karakteristika (den høye pannen, kinnskjegget, det halvt lukkede innoverskuende høyre og det vidåpne venstre øye, den sammenknepne munnen, stokken osv.) alltid vært et yndet motiv for karikaturtegnere og tegneserieskapere.

Nemi på Et dukkehjem

Den norske tegneserieskaperen Lise Myhre (f. 1975) skapte den humoristiske stripeserien Nemi i 1997. Den figurerte først i tegneseriebladet Larsons gale verden med tittelen Den svarte siden, men skiftet etter hvert navn til Nemi etter seriens hovedperson. Siden 1999 har Nemi vært daglig stripeserie i Dagbladet. Sommeren 2000 kom det første Nemi-albumet.

Tegneserier av Ola A. Hegdal

Den norske tegneserieskaperen og forfatteren Ola A. Hegdal (f. 1965), kjent bl.a. for stripeserien På kloden, bidrag til Fidus og til NRK P2s velkjente satireprogram Hallo i uken, biografien Jeg, Arne Næss - et tegnet liv og for Handbok for babyen - standardverket for den nyfødde, gir her sine helt egne versjoner og parafraser over noen av Ibsens verker og temaer.

Steffen Kvernelands Ibsen-tegninger

Da ibsen.net ble lansert i 2002 ba vi Steffen Kverneland - kjent bl.a. for serien "Amputerte klassikere", "Olaf G." (sammen med Lars Fiske) og illustrasjoner til Stein Erik Lundes biografier om henholdsvis Henrik Ibsen og Edvard Munch, lage ti Ibsen-tegninger til nettstedet.

Gustav Lærums Ibsen-tegninger

Ibsen ble et yndlingsmotiv for mange karikaturtegnere i 1890-årene. Gustav Lærum gjorde det til sin spesialitet å avbilde den hjemvendte verdensdikteren i forskjellige dagligdagse situasjoner i Kristiania, gjerne på hans daglige spasertur fra Arbiensgate til Grand Café og tilbake igjen som i den berømte serien nedenfor.