Hovedside » Arkiv » Nyhetsarkiv

Nyheter 2005

Å designe Ibsen

Det koker i Oslo Rådhus om dagen når motemiljøet møter teaterstykker fra det nittende århundre. Fem moteskapere har stilt sine kolleksjoner til disposisjon for regissør Bentein Baardson og hans team i forbindelse med åpningsseremonien for Ibsen 2006. Hele 160 medvirkende skal kles opp i nye norske klær i et Peer Gynt-inspirert finalenummer. Resultatet kan du se på NRK 1 lørdag 14. januar klokken 22.10.

Ibsen på 18 språk i ny nettportal

Utenriksdepartementet har utviklet en nettportal for 91 land med Ibsen-stoff på 18 ulike språk. Nettportalen bærer tittelen Ibsen worldwide og er den offisielle portalen for den internasjonale delen av Ibsen-året. Portalen har kommet i stand som et samarbeid mellom IBSEN 2006 og Utenriksdepartementet.

Norsk design inntar Oslo Rådhus i åpningen av Ibsen-året

En kjempemønstring er på gang i norsk designliv. Fem moteskapere har stilt sine kolleksjoner til disposisjon for regissør Bentein Baardson og hans team i forbindelse med åpningsseremonien for Ibsen 2006 lørdag 14. januar. Hele 160 medvirkende skal kles opp i nye norske klær i et Peer Gynt-inspirert finalenummer. Tirsdag 6. desember inviteres det til pressevisning i travle Arbins gate 1 i Oslo.

De første Ibsen-sitatene avduket

Det ypperste av Ibsens ordkunst fins nå i rustfritt stål nedfelt i fortauet langs Karl Johans gate i Oslo sentrum. Lørdag 12. november avduket sitatIBSEN de fire første sitatene i sitt storslåtte og (nå i bokstavelig forstand) iøynefallende prosjekt.

Programslipp IBSEN 2006

Tirsdag 1. november ble det avholdt pressekonferanse i et oppussingsobjekt i Arbins gate 1, Ibsen-museet (gjenåpner 23. mai 2006).

Pressekonferanse om IBSEN 2006

Det offisielle programslippet for IBSEN 2006 vil finne sted i Arbins gate 1 tirsdag 1. november kl 13:00.

Ibsen 2006 og TINE samarbeider om sine markeringer

TINE BA kan markere hele tre jubileer i 2006. Det er 150 år siden det første norske meieriet ble etablert, meierisamvirket er 125 år og Jarlsbergosten ble lansert for 50 år siden! I stedet for å feire seg selv har TINE BA valgt å knytte sine jubileer til det nasjonale Ibsen-løftet.

Invitasjon til IbsenStafetten 2006

IbsenStafetten er en nasjonal teaterkonkurranse for videregående skoler. I Ibsen-året 2006 er det et mål at samtlige fylker deltar og at ungdommen gjør Ibsen til sin! Påmeldingsfrist er 9. desember 2005.

Ibsenhuset og Grimstad Bymuseum stenger

18. september ønsker Ibsenhuset og Grimstad Bymuseum alle interesserte velkommen til en siste kikk på museet slik det ser ut i dag. Dagen etter pakkes hele museet ned for å gjenoppstå som et rent Ibsen-museum i juni til neste år.

Seminar om Catilina og Når vi døde våkner

NRK Radioteatret og Senter for Ibsen-studier inviterer til åpent heldagsseminar med tittelen "Henrik Ibsen: Begynnelsen og slutten - Catilina og Når vi døde våkner" 22. september 2005.

Dramatikere i ti land skriver korttekster

I anledning Ibsen-året 2006 har Det Åpne Teater i Oslo invitert utvalgte dramatikere i 9 land til å skrive dramatiske tekster på ca. 15 minutter. Teatret har i tillegg invitert 9 fremstående norske dramatikere til å delta i prosjektet.

Per Gynt-stemnet 2005

Per Gynt-stemnet, Vinstra, 3. - 14. august 2005:
For 41. gang inviterer Peer Gynt as til det tradisjonsrike Per Gynt-stemnet som strekker seg over 12 dager med teater, konserter, kunstutstilling, litteraturseminar og en rekke andre aktiviteter og opplevelser for store og små.

Ibsens samlede verker på 68 minutter

"Brand" møter "The Sound of Music", "Gjengangere" gis tysk pornoinnpakning og Terje Vigens ferd til Danmark formidles som sportsreportasje. Dette er blant ingrediensene i "Henrik Ibsens samlede verker på 68 minutter", som har premiere i Grimstad lørdag 9. juli.

100 OG NÅ - vinnerne

100 OG NÅ har valgt 14 teatermanus av 13 dramatikere som skal produseres i Ibsen-året 2006 på teaterscener over hele landet. Onsdag 15. juni ble vinnerne i dramatikerkonkurransen presentert i Forfatternes hus i Oslo.

Designpris til Ibsen-året 2006

Designet for Ibsen-året 2006 vant diplom i klassen Identitetsdesign liten i Visueltkonkurransen som gikk av stabelen i Oslo 29. april.