Hovedside » Produksjoner » Webproduksjoner » OpplevIbsen.no

OpplevIbsen.no

OpplevIbsen.no, verdens første "iwebsettelse" av Ibsen, er det største webprosjekt med cutting edge-teknologi i sitt slag i Norge. Ibsen og hans verk presenteres i et interaktivt miljø, med bruk av det fremste innen animasjon, Flash 8, 3D-effekter og video.
OpplevIbsen.no er laget på oppdrag av Kultur- og idrettsetaten i Oslo Kommune og var en av hovedbegivenhetene i den offisielle åpningen av Ibsen-året i Oslo 29. april 2006. Les nyhetssak om lanseringen.


Stillbilde: Karl Johan med universitetet og Nationaltheatret

På OpplevIbsen.no følger man Ibsen på hans daglige spasertur fra Arbins gate til Grand Café i et interaktivt univers der samtid og fortid blandes, og Ibsen og hans ideer levendegjøres. Bildeserien krydres med utdrag fra Ibsens verk, blant annet presentert av skuespillerne Bjørn Sundquist, Anneke von der Lippe, Morten Faldaas og Sverre Anker Ousdal. Ellers hører vi utdrag fra Radioteatrets Ibsen-stykker, som Villanden, Gjengangere og Catilina.

Reinert Mithassel står for idé, dramaturgi og regi. Det interaktive designbyrået Soulpolice og reklamebyrået Harpun har stått for utvikling og prosjektledelse.