Hovedside » Produksjoner » Ibsen i film og fjernsyn

Ibsen i film og fjernsyn

Gatas Gynt ute på DVD

Gatas Gynt er en annerledes filmatisering av Henrik Ibsens Peer Gynt, med gatas folk i rollene. Alle aktørene er amatører som er funnet gjennom Frelsesarmeens rusomsorg. Filmen hadde premiere 13. mars i år som utendørskino på Youngstorget i Oslo. HM Kong Harald og over 1000 fremmøtte overvar filmvisningen. Den har senere blitt vist på NRK TV, og nå foreligger denne dramatiske dokumentaren på DVD.

Ekko av Ibsen

Novellefilmserien "Ekko av Ibsen" består av åtte halvtimes novellefilmer med utgangspunkt i Ibsens verk. Prosjektet ble initiert av NRK Drama og Norsk Filmfond og støttet av IBSEN 2006. Unge manusforfattere og regissører ble utfordret til å skape novellefilmer som inspireres av, utforsker eller tester ut ideer, temaer, sitater og/eller karakterer i Henrik Ibsens forfatterskap.

PelikanFilms Terje Vigen - kapteinens datter

PelikanFilm med regissør og manusforfatter Kristin Hestnes i spissen har produsert en multimedial forestilling inspirert av Ibsens diktepos Terje Vigen. Forestillingen er et all-alderprosjekt utviklet for Den kulturelle skolesekken.