Hovedside » Om oss » Om nettsidene

Om nettsidene

Nasjonalbibliotekets Ibsen-sider utgjør verdens suverent største nettsted om Henrik Ibsen, både hva angår informasjonsmengde og antall brukere.

Sidene fins i tre språkversjoner - norsk, engelsk og tysk - og er en ressurs-, kunnskaps- og informasjonssite om Henrik Ibsens liv og verk med bred appell. Sidene gir spesialtilpasset tilgang til Nasjonalbibliotekets digitale Ibsen-ressurser. Man kan søke etter litteratur av og om Ibsen i den internasjonale Ibsen-bibliografien og etter data om over 9500 Ibsen-oppsetninger i Repertoardatabasen. Nettsidene bringer nyhets- og aktualitetsstoff, bakgrunns-, fakta- og fordypningsstoff, en global arrangementskalender og har også en spørsmålslek med hundre Ibsen-spørsmål, spalte med klipp fra andre nyhetsorganers Ibsen-saker og mye, mye mer.

Nettsidene ble opprettet under domenenavnet Ibsen.net i 2001 med midler fra Nasjonalkomiteen for Ibsen-satsingen og lansert året etter. I 2006 var sidene Ibsen-årets offisielle nettsted. I juli 2007 ble nettstedet overført til Nasjonalbiblioteket i Oslo. Publiseringsløsning, design og teknisk support er levert av 07 Web.