Hovedside » Arkiv » Nyhetsarkiv » Nyheter 2013 » Velkommen til våre nye sider

Velkommen til våre nye sider

Av: Jens-Morten Hanssen

Nasjonalbibliotekets Ibsen-portal har siden lanseringen i 2002 hatt 4,2 millioner besøk, 22 millioner sidevisninger og brukere i 204 land. Nå er nettstedet lagt i støpeskjeen og gjenoppstår i ny forbedret drakt under domenenavnet Ibsen.nb.no.

Verdens største nettsted om Henrik Ibsen relanseres med nytt design, ny adresse og ny funksjonalitet. Alt tidligere innhold er bevart, men nettsiden har i tillegg fått en søkemotor direkte rettet inn mot Nasjonalbibliotekets rikholdige Ibsen-materiale. Her finner du blant annet bøker, avis- og tidskriftartikler, bilder, brev og håndskrevne Ibsen-manuskripter.

Henrik Ibsens verker er oversatt til 78 språk og spilt på teaterscener i 90 land. 106 år etter sin død figurerer Ibsen overalt, ikke bare på teaterscenen og i bokform, men også på Facebook, Twitter, YouTube, Spotify og iTunes, som mobilapplikasjon, i tegneserier og dataspill. Hvert år er Henrik Ibsen blant verdens mest spilte dramatikere. I løpet av fjoråret ble det registrert 165 premierer på hans dramaer rundt omkring på verdens scener.

Ibsen.nb.no:
Nasjonalbibliotekets Ibsen-portal er et ressurs-, kunnskaps- og informasjonsnettsted om forfatterens liv og verk med nyheter og aktualiteter, bakgrunnsinformasjon, fakta- og fordypningsstoff. Nettstedet inneholder en arrangementskalender med løpende, dagsaktuell informasjon om Ibsen-arrangementer som finner sted over hele kloden hver eneste dag.
Ibsen.nb.no er verdens største nettsted om Henrik Ibsen, både hva angår informasjonsmengde og antall brukere. Sidene fins i tre språkversjoner – norsk, engelsk og tysk.